Årets Julklapp 2015

2015 års julklapp är ännu inte korad, men vi väntar med spänning på resultatet!

Årets Julklapp 2012 blev ett par hörlurar. Idag finns ett brett utbud av streamad musik så väl som film direkt i telefonen eller surfplattan. Enligt HUI Research, som årligen utser årets officiella julklapp, baserar sig utnämningen på denna förändrade trend bland mobilanvändare.

Vi på Bästa Julklappstips håller dock inte med. Vi tycker HUI Research missar är det faktum att i stort sätt alla smartphones och mobiler levereras med hörlurar. Dessutom är de medföljande hörlurarna ofta av mycket hög kvalitet. I samband med lanseringen av iPhone 5 och de extremt välljudande EarPods har behovet av att köpa ett par extra hörlurar minskat än mer.

Det förvisso de som vill ha lite personligare hörlurar, kanske i en läcker färg eller i bekvämare utförande. Men att den stora massan skulle skulle önska sig ett par extra hörlurar när de redan har ett par? Njae, det tror vi inte på.


Årets Julklapp – med en twist

Trots att vi inte tror på lurarna som årets julklapp, vill vi ändå ge dig ett relevant julklappstips. Vad passar då inte bättre än en mössa med inbyggda hörlurar?

Ett allt-i-ett-kit som räddar vintern samtidigt som du kan njuta av musik utan att böka med lurar innanför mössan. Hörlursmössan finns i vit, blå och svart.

Spana in mössan med inbyggda hörlurar


Fakta om Årets Julklapp

Årets julklapp utses varje år av HUI Research. Den produkt eller tjänst som får utmärkelsen anses vara något som kommer att sälja extra bra under den kommande julhandeln. Årets julklapp presenteras alltid i november.

Årets julklapp är en utmärkelse som har en lång historia. Ända sedan 1988 har HUI år efter år utsett en produkt eller tjänst. Det är många olika saker som har erhållit utmärkelsen under de gångna åren, allt ifrån kokbok till plasma-teve.

Det varierar kraftigt vilken typ av produkter som blivit utsedda till Årets julklapp. Vissa år är det billiga saker, andra år är det dyrare saker som fått utmärkelsen. Vissa år är det stora saker och andra år små saker. De allra första åren såg man ofta hemelektronik bland de produkter som utsetts till Årets julklapp. Numera är det mer tjänster och upplevelser.

Kriterier som ska uppfyllas

Det är tre kriterier som måste uppfyllas för att en produkt eller tjänst ska kunna få utmärkelsen Årets julklapp:

  • Produkten som får utmärkelsen ska vara en nyhet eller ska ha fått ett nyväckt intresse under året
  • Produkten ska säljas i ett stort antal enheter alternativt svara för ett högt försäljningsvärde
  • Produkten ska också representera den värld vi lever i, den ska vara tidstypisk