Billiga julklappar

Köpa julklappar kan vara roligt och spännande, men det kan också vara klurigt och nästintill ångestframkallande ifall man inte har bra ekonomi. Har man många att köpa till så krävs det inte speciellt dyra julklappar till var och en innan man har kommit upp i riktigt höga summor.

Men det är faktiskt så att man inte alls behöver ruinera sig bara för att det snart är jul. Är man lite kreativ kan man faktiskt komma på bra och billiga julklappar. En del är till och med gratis, medan andra är riktigt billiga. Här ger vi några tips på billiga julklappar.

Julklappar under 100 kr

Här tipsar vi om julklappar under hundralappen, samtidigt som de är både finuliga och praktiska. Billiga julklappar behöver inte vara tråkiga!

Hemmagjorda julklappar

Genom att göra hemmagjorda julklappar kan man spara mycket pengar. En annan fördel är att hemmagjorda julklappar också är unika och personliga. Exakt vad man ska göra och ge bort är upp till dina egna förmågor samt vad mottagaren tycker om. Man kan sy kläder, sticka en halsduk, måla en tavla, framstora foton man tagit, tillverka smycken, baka, göra julgodis, scrapbooka, snickra och mycket annat. Genom att ta material som man redan har hemma så får man ner priset ännu mer.

Julklappar från second hand

Det är inne att handla second hand nu. Miljötänk och återvinning ligger i tiden och genom att handla begagnat sparar man också pengar. Det finns många saker som man lika gärna kan handla begagnat som nytt och dit hör till exempel böcker, barnkläder, textilier och porslin. Även sportutrustning till barnen och möbler fungerar bra att handla begagnat eller second hand. Vill man så kan man måla om eller förnya det man köper, så att det blir ännu mer personliga saker. Annars kan man låta sakerna vara som de är. Shabby chic är ett begrepp som är inne just nu och det handlar om en lantlig inredningsstil där man handlat mycket på loppis, auktion eller second hand.