Upplevelsejulklappar

Att ge bort upplevelser är något som blir allt mer populärt. Ska man ge bort julklappar till mer ytligt bekanta kan det vara svårt att komma på vad man ska köpa. Man kanske inte vet vilken smak han eller hon har när det gäller böcker, filmer och musik.

Vin och choklad i all ära, men ibland kan det vara roligt att ge bort något mer personligt, även om det är människor man inte känner så väl. Även den som har allt kan bli glad över en upplevelse. Upplevelsejulklappar finns för alla smaker, oavsett om man är ung eller gammal, tycker om lugn och ro eller fart och fläkt. Ska man ge bort en upplevelse till sin partner eller kompis så kan det vara extra kul att ge bort en upplevelse som man kan göra tillsammans, vilket också ger ett tillfälle att få umgås och rå om varandra för en stund.

Tips för honom

Kör F1-bil
13 040 kr

 

Upplevelser i alla prisklasser

Upplevelsejulklappar är personliga och unika julklappar. Det är lätt att tro att alla upplevelser är dyra och exklusiva, men det behöver de inte alls vara. Visserligen finns det väldigt exklusiva upplevelser att köpa ifall man skulle vilja, som att vara stuntman eller Porscheägare för en dag, fallskärmshoppning eller semester på en lyxyacht i Medelhavet. Men utbudet av upplevelsejulklappar är så stort att det finns upplevelser i alla prisklasser. Det finns mängder av billigare upplevelser som ger minst lika minnesvärda ögonblick som de dyrare upplevelserna. Vinprovning, massage, spabehandlingar, bio och stadsvandringar är exempel på upplevelser som inte alls behöver vara dyra, men som ändå kan vara väldigt uppskattade av mottagaren. Det behöver inte vara den upplevelse som kostar mest som man minns mest.

Tips för henne

Upplevelser för alla smaker

Det som är roligt med upplevelser är att det finns upplevelser som passar alla. Tycker man om att njuta av god mat och dryck kan man ge bort en upplevelse där man får vara med på chokladprovning, whiskeyprovning, ostprovning, champagneprovning eller liknande. Ett restaurangbesök på en ny restaurang kan också vara en minnesvärd upplevelse, liksom en matlagningskurs. En stressad småbarnsförälder eller en person som befinner sig mitt i karriären kanske mest av allt njuter av att få fly undan vardagen, få ta hand om sig själv, slappna av och slippa all press och stress för en stund. Ett besök på spa kan kännas gudomligt, liksom en helg på hotell eller bara en stunds massage kan vara tillräckligt. Vissa drömmer om en adrenalinkick och vill gärna få testa på nya saker och kanske utmana sig själv. Då finns det många spännande upplevelser att välja bland, som att köra rallybil, forsränning, hundspann, klättra i berg, bungyjump eller fallskärmshoppning. Det finns mycket att välja bland, det är bara att utgå från vad mottagaren tycker om att göra eller drömmer om att göra och därefter kan man med enkla medel skapa ett minne för livet åt honom eller henne.

Se fler upplevelser på CoolStuff.se